Den gamle squashhallen i Landsåshallen har for lengst gjort sin nytte. Derfor skal den nå gjøres om til et rom som ungdommene i Harstad vil sette pris på og benytte seg av.
– Det er mye å gjøre her før vi kommer i mål. Men så er det også bare to uker siden vi hadde oppstartsmøte og er så vidt kommet i gang på prosjektet, forteller Vegard Harjo, prosjektleder i Harstadmester1.
Skal utnytte rommet
Grunnflaten på rommet i Landsåshallen er 90 kvadratmeter. Mens høyden på rommet er 6 meter. Med andre ord er det et stort potensial i rommet. Det skal også utnyttes.
– Vi rydder hele rommet, deretter setter vi opp en stålkonstruksjon, Peva dekke samt støper etasjeskiller i betong og lager to etasjer i rommet. Dette forventer vi er klart i løpet av januar. Videre skal sette inn 8 vinduer, fire i hver etasje. Noe av graffitien på ytterveggen forsvinner når vi setter inn vinduene, men resten skal bevares. Vi skal drenere rundt bygget. Fra innsiden skal vi fore ut ytterveggene. Vi får også ny ventilasjon i de to etasjene, hvor ventilasjonen er beregnet for ulik bruk av rommene, sier Harjo.
Andre etasje er tiltenkt et styrketreningsrom med bruk av vekter. Derfor er det prosjektert et betonggulv som skal tåle bruken av vektene. Oppå betonggulvet legges avretter vi og monterer droptile-plater som absorberer vekten og støy når vekter eventuelt ramler i gulvet.
– I første etasje skal vi bygge et kontor. Men det mest spennende i denne etasjen er at vi skal bygge et E-rom/gamingrom som er tiltenkt å være en samlingsplass for ungdom som vil game sammen, forklarer han.
Attraktiv hele veien
Landsåshallen er i dag et samlingspunkt for store og små som driver med ulike idretter. Hallen eies av Harstad kommune og driftes av Landsåshallen AL.
– Vi mener det er viktig at ungdom har et godt tilbud hvor de kan samles for å gjøre det de synes er gøy. Med tanke på hvor mange ungdom som bruker tid på spill, er det fint å kunne gi disse et tilbud hvor de kan samles, være sosiale og knytte sterke vennskap mens de gjør det de synes er gøy, sier Harjo.
Det er derfor han og gutta i Harstadmester1 synes prosjektet er ekstra givende å jobbe med.
– Når vi vet at vi bygger noe som kan gi barn og unge mye glede i hverdagen, er det klart at prosjektet blir litt ekstra spesielt for oss, sier Harjo og forteller at det er ekstra gøy å være en del av prosjekter som utvikler byen og trivselen i Harstad.
– Er det rart vi trives i Harstad? Når kommunen gjør så mye for å skape bolyst og trivsel, sier han og avslutter med at han håper ungdommen også synes tilbudet er kult og vil benytte seg av det.