Grønne tak

Det grønne alternativet

Visste du at det også finnes mange muligheter for grønne og mer bærekratige tak? Du kan velge mellom materialer som er bærekraftig i seg selv, men også tak som renser lufta eller sørger for å produsere strøm  til boligen din? 
Har du spørsmål om bærekraftige takløsninger, kan du alltid ta kontakt med oss for en prat. 

Tretak

Et tretak har en forventet levetid på mellom 20-30 år. Med riktig behandling, kan levetiden være lengre. Klima, stedsbestemte faktorer og boligens konstruksjon kan også være utslagsgivende for takets levealder. Skal du ha tretak er det også viktig at du har et helt tett undertak, som samler opp vann og drenerer dette bort. 

Tretak finnes i flere ulike farger og typer. Det er bærekraftig, har god råtebestandighet og et godt alternativ til andre tak. Tretak passer særdeles godt utseendemessig til boliger i tre. 

Sedumstak

Sedumstak er ikke bare flotte å se på når de skifter farger gjennom årstidene, de fungerer også ypperlig som tak. Fordi sedumstak består av ulike typer sukkulenter, krever disse svært lite jord for å vokse og trives. 

Når taket legges vil det være områder som ikke er har blomster. Derfor vil et sedumstak kreve litt vedlikhold i form av luking av ugress og gjødsling. Når taket har vokst seg til, krever sedumstak like vedlikehold. Det anbefales å gjødsle årlig og raskt erstatte områder dersom de blir ødelagte. Sedumstak bidrar til å bedre luftkvalitet, er branngodkjent og reduserer energibehovet til boligen. 

Ønsker du sedumstak, kan vi i Harstadtekker1 i samarbeid med en gartner hjelpe deg med nettopp dette. 

Solcelletak

En klar fordel med solcelletak er at taket produserer strøm, og vil over år derfor være med på å holde strømregningen nede. Solcelletak er like robuste som andre typer tak, og grunnet takets lange levetid og kvaliteter kan det også bidra til å øke verdien på boligen. Ønsker du et solcelletak kan vi i Harstadtekker1 klargjøre taket, slik at en elektriker kan koble solcellepanelene på taket. 

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om dine prosjekter.