Det tradisjonelle taket

Et tak som passer deg

Et tak er ikke bare et tak. Her finnes det flere varianter å velge mellom – alt hvilke kvaliteter du leter etter i taket ditt. 
Om du er usikker på hvilket tak du bør ha, kan du alltid ta kontakt med oss så hjelper vi deg videre i prosessen. 

Stål/aluminium

Stål eller aluminiumsplater er for mange huseiere et førstevalg. Platene er enkle å håndtere og kommer i mange former og farger. Platene er enkle å holde rene og vedlikeholde, samtidig som de tåler mye vær og vind. En annen fordel er også at den totale vekten på taket er relativt lav i forhold til eksempelvis takstein. Takplater av stål eller aluminium kan produseres av gjenvunne ressurser. 

Takpapp og Shingel

Har du flatt tak, kan takpapp være et alternativ for deg. Takpapp finnes i flere farger, er vanntett og har en lav vekt i forhold til andre alternativer. 

Shingel er en type takpapp som er beregnet for hus med skråtak. For å legge shingel bør det være god ventilasjon mellom isolasjon og bordtak eventuelt at det er et kaldloft. 

Med både takpapp eller shingel har taket en forventet levetid på 20 til 30 år. Med godt vedlikehold kan taket holde i 40 år. 

Teglstein og betong

Teglstein er det nest sterkeste materialet du kan dekke taket med, kun slått av betong. Et teglsteinstak har en forventet levealder på 50-75 år. Teglstein krever svært lite vedlikehold og kan være en god investering. 

Takstein av betong har den lengste levetiden og mest robust av de produktene som er på markedet i dag. Den trenger også lite vedlikehold, og finnes i mange farger og overflatebehandlinger. 

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om dine prosjekter.