Har bodd seg inn i nye lokaler

I august flyttet Harstadmester1 og Harstadtekker1 fra sentrum til nye lokaler på Stangnesbasen. – I de nye lokalene har vi alle muligheter til å vokse og trives, forteller Mathias og Håvard Kildal.

– Vi skrev leiekontrakt i vår og har brukt tid på å pusse opp lokalet slik at det passer overens med våre behov i dag – og i framtiden, sier Mathias Kildal, daglig leder i Harstadmester1 og legger til at de deler lokalene med BMO.

Tre selskaper i vekst

Med 27 ansatte og tre selskaper i vekst, var behovet for mer plass ikke bare ønskelig, men en nødvendighet. Det er riktignok bare to måneder siden flytteeskene ble pakket ut i Klubbholmen 10, men allerede har de bodd seg godt inn og kjent på de positive effektene flyttingen har hatt med seg.

– For gutta som jobber ute, er nok den største og mest merkbare fordelen at vi nå har ett 300 kvadrat stort lager med 6 meters takhøyde. Vi har derfor nok plass til å lagre ulike materialer vi trenger til prosjektene våre – både til Harstadmester1 og Harstadtekker1. Ikke minst er ankomsten for våre leverandører mer tilrettelagt på et næringsområde enn i en sentrumsgate, forteller Håvard Kildal, daglig leder i Harstadtekker1.

Like viktig som et stort og driftseffektivt lager, er det også viktig med møterom, kontor og sosiale soner i de nye lokalene.

– For vår del har vi nå gode møterom, hvor vi kan samles for å gjennomføre fellesmøter, intern kursing eller bare være sosiale sammen. Gode møterom har også vært etterlengtet for kundemøter eller møter med samarbeidspartnere, og det er godt å få det på plass, sier Mathias og forteller at møterommene har vært i hyppig bruk etter innflytningen.

Dyktige kolleger skal ha æren

– Det krever kanskje litt is i magen, men når markedet går trått bruker vi tiden på å bygge oss opp internt. Når markedet igjen snur og oppturen kommer, så er vi klare for oppdrag, forteller Mathias.

Og strategien har fungert fint.

– Vi har god ordrereserve både i Harstadmester1 og Harstadtekker1. Og også i Dronemester1 har vi fått inn ordrer og jobber med å bygge oss opp på et nytt marked, sier Håvard.

At bedriftene går bra og har mange spennende store og små prosjekter på blokka, er ikke noe Håvard og Mathias ønsker å ta all ære for. Tvert om.

– Vi har et dyktig team sammen med oss. Et team som bidrar inn med nye ideer og andre perspektiver. Ikke minst har vi dyktige prosjektledere som styrer prosjektene godt, forteller Håvard.

Felles for teamet er at de jobber for å være løsningsorientert i både små og store prosjekter.

– Det er viktig for oss at vi har gode og ryddige forhold til både våre kunder, men også andre entreprenører og samarbeidspartnere. Og det skal vi fortsette med, avslutter Mathias og Håvard.