Styrker laget med Natalia

I snart en måned har Natalia Rozpendkowska jobbet som HMS og KS-ansvarlig i Harstadmester1.  – Jeg er takknemlig for at Håvard og Mathias turte å satse på meg, forteller hun.

– Vi kjente ikke til Natalia fra før når hun tok kontakt, men det er ingen tvil om at hun har den kunnskapen og erfaringen vi trenger for å få ordentlig kontroll på HMS- og KS-systemene våre, forteller Mathias Kildal, daglig leder i Harstadmester1.

Passer på med et annet blikk

Natalia har utdanningen sin fra Polen. Hun har jobbet med HMS og KS-systemer i 10 år, hvor av de siste fem årene har hun arbeidet i Norge. Hun tok selv kontakt med Harstadmester1 for å høre om det var mulighet for jobb. Hun ble tatt inn på intervju, og fikk tilbud om et midlertidig engasjement – i første omgang.

– Jeg ønsket å jobbe i en bedrift hvor jeg får muligheten til å utvikle meg. Jeg vet at Harstadmester1 og Harstadtekker1 er bedrifter som setter pris på og ønsker at teamet utvikler seg, sier hun og forteller hun er stor fan av å jobbe i team hvor alle kan bidra inn med ulik kompetanse. Og byggebransjen har alltid fascinert henne.

– Bygg- og anleggsbransjen er en veldig spennende bransje. Men det er også en bransje hvor det fort kan gå veldig galt om ulykken skulle være ute. Derfor synes jeg at det å jobbe med HMS og KS er en fin måte å kunne passe på kollegene mine, sier hun.

Å bli passet litt på, er noe som kommer guttene i Harstadmester1 og Harstadtekker1 til gode.

– Vi har alltid tatt HMS på alvor og snakker mye om hvordan vi kan unngå uønskede hendelser. Men faktum er at den bransjen vi jobber i, alltid arbeider i skillet mellom fokus på HMS og tidspress. Og selv om alle forstår viktigheten og konsekvensen med å risikovurdere, er det fort noen som «bare skal…» også kan det gå galt. Derfor er det helt supert at vi har fått Natalia på laget som kan holde oss litt i ørene, sier Mathias.

Til tross for at hun bare har vært i arbeid i litt over en måned, har hun allerede vært ute på anlegg og meldt inn HMS-tiltak som måtte forbedres.

– Vi merker at Natalia tenker på en annen måte enn oss. Mens vi eksempelvis ser på et rekkverk og tenker at det er flott at det er et rekkverk, så ser Natalia det samme rekkverket og ser øyeblikkelig at det må bedres før noen skader seg. Hun er våken og får med seg det meste, sier Mathias.

En nødvendighet for å vokse

Harstadmester1 og Harstadtekker1 har alltid hatt fokus på HMS og har derfor en lav statistikk på uønskede hendelser. Og akkurat derfor må man fortsette å jobbe med HMS.

– Å sørge for at det er trygge forhold på arbeidsplassen er en stor og krevende oppgave. Til nå har prosjektledere og daglig ledere håndtert dette. Men vi har vokst og fått flere og større prosjekter. Vi ønsket å sikre oss at HMS og KS fortsatt skulle bli prioritert hos oss. Og da måtte vi ha en person som kunne jobbe med dette 100%, sier Mathias. 

Han forteller at målet er at bedriften skal fortsette å vokse og kunne håndtere større prosjekter. For å i det hele tatt kunne regne på disse anbudene, er det en nødvendighet å vise til at HMS og KS er ivaretatt.

– Og med Natalia på laget, blir den ivaretatt. Etter bare en måned sammen med oss, er hun blitt en viktig ressurs som passer veldig godt inn i teamet vårt, sier Mathias.