Bygger en moderne 70-tallsbolig i Tårnveien

– Prosjektet ble større enn vi i utgangspunktet tenkte. Men nå får vi en bolig som passer våre ønsker og behov, forteller Astrid Gjervold Lunde og Øyvind Isaksen.

Astrid og Øyvind kjøpte huset i Tårnveien da de flyttet til Harstad. Som så mange andre boliger i området, var det et typisk 70-tallshus som hadde blitt oppgradert i senere tid. Når paret så at huset trengte både etterisolering og nye vinduer, bestemte de seg like gjerne for å gjøre en totaloppussing både utvendig og innvendig.

– Vi kontaktet Våg Arkitekter i Lofoten som tegnet opp fasade og ny romløsning. Vi hadde det kanskje ikke helt klart for oss hva vi ønsket,men vi ville ha en bolig som utvendig var i samme stil som de andre boligene i nabolaget. Mens innvendig ønsket vi å beholde den gamle, koselige stilen med bruk av tre på overflater, forteller Astrid og Øyvind.

Boligen er ikke som andre boligprosjekter. Paret har prioritert produkter av god kvalitet og ønsker mest mulig lokale eller nasjonale leverandører. Blant annet har paret valgt kledning fra Sæteråsen, trapp fra Trapperingen på Senja, panel fra Fange Sag og Høvleri og kjøkken fra Hamran på Snartemo.

– På verandaen har vi bestemt oss for å ha en plantehage. Det er kanskje litt uvanlig å ha det på verandaen, men fra stuen og kjøkkenet har vi store vinduer og verandadører som leder ut til verandaen. I stedet for å ha en stor platting, tenkte vi at det kunne være mer hyggelig å se på noe grønt. Vi har ikke bestemt oss for hva vi skal plante, men ungene har planlagt å sette jordbær, gulrøtter eller tomatplanter. Vi må rett og slett se hva som vil vokse på verandaen, sier Astrid og ler.

Se bilder fra prosjektet nederst i saken

Samlet A-laget

For å bygge den nye boligen, hadde paret hørt med bekjentskaper hvem de skulle sende forespørsel til. Valget ble Harstadmester1.

– Man hører jo skrekkhistorier hvor boligprosjekter krasjer fullstendig grunnet feil valg av entreprenør. Det var avgjørende for oss å ha et tett og godt samarbeid med en pålitelig aktør som gjorde at vi kunne ivareta familie og jobb samtidig som vi hadde et boligprosjekt gående, sier Astrid.

– Men vi er utrolig fornøyde med Harstadmester1, de er både forutsigbare og lydhøre. Når vi har kommet med endringer i siste liten, og de har aldri blitt irriterte, men tatt våre ønsker på strak arm. Når vi må ta stilling til noe, blir vi informert i god tid slik at vi kan snakke oss mellom uten tidspress. I tillegg virker det som de har samlet A-laget av underentreprenører. Vi har bare møtt flinke og sympatiske samarbeidspartnere i huset, forteller Astrid.

Paret har en rekke ønsker som gjør at det har vært behov for en god del finsnekkeri. Derfor har Mike Beaulieu i Harstadmester1 hatt en stor rolle i prosjektet. Det er Astrid og Øyvind svært fornøyd med.

– Jeg vet ikke hvilke superlativer jeg skal bruke, men han er ekstremt dyktig og har et blikk for estetikk og detaljer. Han skjønte konseptet vårt med en gang. Kanskje før vi skjønte det selv. Og etter det har han alltid sett på løsninger som binder alt sammen på en bedre måte. Det finnes mange dyktige snekkere som følger boka og gjort det de skulle. Men med Mike og Harstadmester1 føler vi at vi har fått det lille ekstra, forteller Astrid.

Blant annet har Mike sørget for å gjøre hjørnene i stua ekstra pene med en usynlig kant. Han har også bygget et avrundet hjørne på et rom. Slike prosjekter er noe gutta i Harstadmester1 synes er ekstra gøy.

– Alle prosjektene våre er viktige for oss. Men noen prosjekter er litt utenom det vi vanligvis jobber med, og de er ekstra artig for oss. Som i Tårnveien, hvor vi har fått utfolde oss med mye finsnekkeri og muligheten til å bruke kunnskapen og ekspertisen vår til å binde sammen helhetsuttrykket av boligen, forteller Thomas Fredly, prosjektleder, og Mathias Kildal, daglig leder i Harstadmester1.

De to forteller at de har vært på prosjektet siden september i fjor og at det er en stor jobb. Nå nærmer det seg snart en deloverlevering av boligen.

– Vi er straks ferdig med andre etasje og blir å ha en deloverlevering på den. Da kan familien flytte inn i andre etasje mens vi ferdigstiller første etasje. I tillegg til en mer moderne bolig, har også boligen blitt oppgradert til de nyeste tekniske forskriftene, legger Thomas og Mathias til.

– For oss har dette vært et veldig spennende prosjekt. Og vi er takknemlige for at nettopp vi ble valgt til å gjennomføre ombyggingen, avslutter Mathias.