Bygger Norges peneste havbadstue

– Jeg syntes badstue-konseptet som andre byer har er bra og tenkte at dette må vi få til i Harstad også, forteller Karl Erik Aagaard-Nilsen, som er daglig leder i Harstad Havbadstue AS. 

Med konseptet på plass, tok Aagaard-Nilsen kontakt med en knippe bedrifter i Harstad for å sjekke interessen for å sette sammen en prosjektgruppe for å realisere havbadstuen. Responsen han fikk var utelukkende positiv.

– Ingen kan dra lasset alene. Skal vi ha utvikling må alle bidra der de kan, sier Aagaard-Nilsen.

En badstue i toppklasse

Da Mathias André Kildal, daglig leder i Harstadmester1 fikk spørsmålet om å kunne bidra til å bygge havbadstuen, var han klar i sin sak.  

– Harstad er byen i vårt hjerte og vi er for alt som teller positivt for byutviklingen. Havbadstuen er absolutt et slikt prosjekt. Derfor var det ikke snakk om vi ville bidra, men hvordan vi kunne bidra mest mulig, sier Kildal og forteller at Harstadmester1 ble med inn i prosjektgruppen som står bak realiseringen av havbadstuen.

Dermed begynte planleggingen

– Prosjektgruppen har brukt mye tid på design og funksjonalitet. Det vi har bygd nå, mener vi er Norges peneste havbadstue, sier Aagaard-Nilsen og forteller at han er svært fornøyd med å ha Harstadmester1 med i prosjektet.

Badstuen, som har fått navnet Våg, består av to badstuer. Den ene er for private arrangementer, som eksempelvis bedrifter, vennearrangementer eller familier som ønsker å være alene. Mens den andre badstuen er åpen for felles booking, hvor du kan bli kjent med mennesker som du deler badstueopplevelsen med.  

– Det som er med på å skille Våg fra andre badstuer, er at prosjektgruppen har hatt stort fokus på brukerne av badstuen. Vi har sørget for toalettforhold, dusj og adskilte garderober for han og henne. Vi ønsker at hele brukeropplevelsen skal være ivaretatt, sier Aagaard-Nilsen og understreker at vann fra dusj og toalett ikke går urenset ut i havet. For å bade i rent hav er også en del av opplevelsen.

Et ønske var at badstuen skulle bygges lokalt og så langt det lot seg gjøre, lokale materialer og samarbeidspartnere.

Et riktig valg

Aagaard-Nilsen er svært fornøyd med jobben Harstadmester1 har gjort.

– Skulle jeg valgt samarbeidspartner på nytt, ville jeg valgt Harstadmester1. Jobben som gjøres er som forventet svært god. Men de har også skjønt at det å være på når kunden har anledning er viktig. Jeg vet ikke hvor mange møter og telefoner vi har hatt utenom arbeidstid. Men nettopp fordi de har vært så fleksibel, har vi hatt en svært god planlegging og framdrift, avslutter Aagaard-Nilsen.