Da prosjektet gikk skeis, fikk Magnus hjelp av Harstadmester1

– Vi merket tidlig at noe var galt. Veldig galt. Alt var på halv åtte. Da bedriften gikk konkurs, tok jeg kontakt med Mathias og Harstadmester1 for å få hjelp.

Magnus Flaatten Børseth og familien bor i et hus fra 80-tallet på Gangsås. Etter å ha oppdaget noen små lekkasjer i taket, ble bytting av tak en prioritert nødvendighet. Firmaet som fikk jobben, begynte som avtalt. Men etter hvert fikk familien bange anelser om at noe ikke var som det skulle.

– Da firmaet gikk konkurs, var jobben halvferdig og vi hadde presenning på halve taket vårt, forklarer Flaatten Børseth.

Fortvilet over sitasjonen, tok han kontakt med Harstadmester1.

– Akkurat da Magnus tok kontakt, var vi helt fullbooket. Men vi avtalte at vi skulle ta jobben så snart vi hadde kapasitet, forteller Mathias Kildal, daglig leder i Harstadmester1.

For å sikre at det ikke ville bli ytterlige skader i ventetiden, tok Harstadmester1 en kontroll av taket. De sikret presenningen og gjennomførte noe nødreparasjon.

Utvidet prosjektet og fikk en ny etasje

I månedsskiftet april/mai i år rigget Harstadmester1 seg til på Gangsås og begynte på prosjektet. I mellomtiden hadde prosjektet blitt utvidet fra bytting og tetting av tak, til å bygge ut og utvide loftsetasjen med ca. 70 kvadratmeter.

– Med en så stor ombygging, hadde vi Ferra Consult med som rådgivende ingeniører på prosjektet. Utbyggingen ville kreve at vi måtte forsterke bæringen gjennom hele huset og ned i fundamentet, forklarer Kildal og Thomas Fredly, prosjektleder på prosjektet.

I tillegg til å jobbe på tak og loft, måtte teamet til Harstadmester1 også arbeide i de andre etasjene i huset.

– Familien skulle bo i huset mens vi arbeidet, som ikke er noe problem. Det blir selvsagt noe støy når vi arbeider og rot når vi måtte henge opp plast i stuen og kjøkkenet. Ut over det prøver vi å ta mest mulig hensyn både mens vi arbeider og ikke minst når arbeidsdagen er over, forteller Fredly.

Den største utfordringen for prosjektet var likevel været.

– Det var ikke før i midten av juni at finværet kom. Før det var det en del vind og nedbør som gjorde det vanskelig å jobbe med taket. Det var flere ganger hvor vi måtte utsette planlagt jobb, grunnet været, sier Fredly.

En god opplevelse

Prosjektet er planlagt ferdigstilt i oktober/november i år. Da har familien fått en helt ny etasje, med bæring og et nytt, tett tak som vil vare i mange, mange år.

– For oss har dette vært et utrolig spennende prosjekt. Kunden har vært veldig tålmodig og forståelsesfull med tanke på støy og støv. I tillegg er det også ekstra gøy når kunden har valgt å kjøpe glasserte takstein, som ikke mange andre har. Den er bygd opp litt annerledes, mer tidkrevende å legge, men et spennende og gledelig resultat vi kan være stolte av, forteller Kildal.

Familien er også svært fornøyd med jobben som har vært gjort.

– Vi opplever Harstadmester1 som svært proffe. Annenhver uke hadde vi byggemøte, hvor vi ble orientert om hva som hadde blitt gjort og hva som kom til å skje de neste to ukene. De var veldig på ballen, sier Flaatten Børseth.

Han forteller at det å ha teamet hos seg, ikke bød på de store utfordringene.

– De hadde full forståelse at vi er en småbarnsfamilie og vi opplevde at de gjorde det de kunne for å tilpasse seg når de arbeidet i huset. De ryddet også alltid opp etter seg, som gjorde at det gikk fint å bo i huset mens jobben ble utført, sier han og forteller at det er særlig en ting han gleder seg til når prosjektet ferdigstilles.

– Etter to vintre med et utett tak delvis dekket med presenning, blir det godt at vi ikke trenger å bekymre oss for et utett tak, avslutter Flaatten Børseth