Med øye for de små detaljene – og det store bildet

– Det er alltid litt ekstra stas når barna til familien vi pusser opp hos kommer innom byggeplassen. Den gleden de utstråler når de stolt annonserer «Dette skal bli mitt rom!». Den øyeblikkelige reaksjonen er noe av det beste med å være tømrer, foreller Mike Beaulieu.

Da Mike Beaulieu var yngre, hadde han ingen planer om å bli tømrer. Han hadde heller ingen planer om å flytte fra Canada til Harstad. Men mens han jobbet i en iskrembutikk i Whistler, British Columbia, skulle det endre seg.

– Det var på iskrembutikken at jeg både fant kjærligheten, ei jente fra Harstad, og lidenskapen for det som skulle bli mitt framtidige yrke, sier Beaulieu. Nå har han bodd i Harstad i to år og jobber som tømrer og formann hos Harstadmester1.

Fant lidenskapen i yrket

I iskrembutikken var det Mike som gjerne heiv seg rundt for å gjøre små og store reparasjoner og ombygginger i butikken. En jobb han egentlig likte å gjøre. Så godt at han bestemte seg for å gjøre det om til et yrke. Han søkte seg inn på skole og tok tømrerutdannelsen.

– Utdanningen i Norge og i Canada er ulik på flere områder. I Canada er det et større fokus på å lære hele bredden i yrket. Dermed lærte vi å bygge små boliger, store betong- og stålbygg – og alt mellom. Målet med utdannelsen er at vi skal være veldig allsidige tømrere når vi er ferdig utdannet, forklarer han.

Mike innrømmer at et godt betalt yrke i Canada var noe av motivasjonen for å ta utdannelsen. Det er likevel enkelt å se at det er lidenskapen for yrket som er den største motivasjonen for Mike i dag. Han er stødig i utførelsen. Han har et godt øye både for detaljer og for helheten.

– I september i fjor ble jeg forfremmet til formann i Harstadmester1. Jeg hadde erfaring å jobbe som formann i Canada, men det er alltid fint å få en slik tillitt fra ledelsen. Som formann er en stor del av jobben min å ta et skritt tilbake i prosjektene og se på helheten. Har vi funnet de beste løsningene. Har vi sørget for at alt er slik det skal være, sier han.

Det er viktig at kunden opplever et bygg som er bygd akkurat slik det skal være. Han tenker mye på hvilke rom som bygges, hva rommene skal brukes til og hvilke tiltak som må gjøres for å for eksempel hindre framtidig fuktskader i rommene.

Frihet til å være kreativ

For Mike er frihet og kreativitet viktige verdier. På fritiden er det familien, camping og å kjøre snowboard som står øverst på lista. På jobb er det friheten han får til å finne kreative løsninger som motiverer. En av Mikes spesialiteter er nemlig plassbygde elementer. Enten det er en trapp som skal bygges, eller det er baderomsløsninger som skal produseres.

– Å være tømrer er et kreativt yrke, fordi vi alltid ser etter gode løsninger basert på kundens behov. Skal jeg for eksempel bygge en baderomsinnredning for en kunde, finne jeg ut hva behovet deres er. Trenger de mye skapplass, ønsker de alt innebygd eller hyller. Deretter finner jeg forslag til løsninger som jeg presenterer for dem.

Målet er smarte løsninger som sørger for at kundene får det akkurat slik de vil ha det. Tilbakemeldingene fra fornøyde kunder kommer rett tilbake til daglig leder Mathias Kildal.

– Mike er en utrolig dyktig tømrer. Han er rolig og gjennomtenkt, har kontroll på prosjektene og bruker oss til sparringspartner når han trenger det. Han er en person som både kunder og kolleger har stor tillit til. Summen av dette, var grunnen for vi valgte å gi han stilling som formann. Han klarer å håndtere både jobben som tømrer med de mer administrative oppgavene som en formann har, sier Kildal.

Likevel var det ikke det som imponerte Kildal når Mike tok kontakt om jobb. Det var den imponerende porteføljen av prosjekter Mike hadde gjennomført i Canada, som trigget til en ansettelse.

– Han har levd opp til forventningene våre. Både som dyktig tømrer, kollega og formann. Men han er virkelig i sitt ess når han får muligheten med å jobbe med finsnekring på prosjekter, sier Kildal og forteller at nordmenn tradisjonelt kjøper ferdigproduserte innredninger, mens det koster omtrent det samme å få spesialbygde innredninger. Harstadmester1 har hatt flere kunder som ønsker plassbygde løsninger i boligene sine.

– Når Mike slipper til med finsnekring, er hans bidrag alltid prikken over i-en i prosjektet, avslutter Kildal.

IMG_0164 - c
I denne boligen ønsker kunden et avrundet hjørne i et av rommene. Mike trives godt med prosjekter som krever finsnekring.
I denne boligen ønsker kunden et avrundet hjørne i et av rommene. Mike trives godt med prosjekter som krever finsnekring.
IMG_0180 - c
Både kolleger og kunder har stor tillitt til Mike
Både kolleger og kunder har stor tillitt til Mike