Vokser ut av lokalet – flytter til Stangnesbasen

Byggingen av nye lokaler i full gang. I midten av august pakker gutta sammen snekkerbelter og sveiseapparat og flytter inn i nye lokaler i Klubbholmen 10 på Stangnesbasen.

– Vi har hatt det veldig fint i de lokalene vi har hatt i Andreas Linds gate. Et flott springbrett for oss mens vi har etablert oss. Men i takt med at vi nå er tre bedrifter og flere ansatte, har lokalene våre blitt for små, forteller Mathias Kildal, daglig leder i Harstadmester1.

De hadde begynt å kjenne på utfordringene med for liten plass, da det tikket inn en forespørsel på en jobb.

– Helt tilfeldig ble vi forespurt om å gjøre en oppussingsjobb på lokaler i Klubbholmen. Vi visste lokalet i dag var tomt, og så at her var det et flott potensiale for oss, forteller han og forteller at de gikk i dialog om å få leie lokalene.

Bygges for trivsel på arbeidsplassen

Til tross for at de skal dele kontorlokaler og deler av lageret er leid ut, blir de nye lokalene adskillig større enn dagens. Med både trapp og personløfter, vil ansatte og kunder ta seg opp i de nye kontorlokalene i andre etasje som består av 420 kvadratmeter. Disse skal de dele med BMO.

– Her vil vi ha hver vår halvdel av lokalet. Vi bygger opp hele etasjen som til sammen består av 12 kontorer, 3 møterom, sosiale soner, samt felles kjøkken og spiserom. I tillegg blir det selvsagt arkivrom, teknisk rom, garderober med dusj og toalett og HC-toalett, forteller Kildal.

De har tatt hull i veggen på bygget og satt inn vinduer til kontorene, med mye naturlig daglys inn i lokalene. Når alt likevel skal bygges nytt, legges det også opp til høy standard og trivselsfaktor i lokalene. Både for kunder og for de ansatte selv.

– I vår halvdel av lokalet skal vi også bygge opp et sosialt rom. Her kan vi møtes over en kaffekopp og prate litt, eller ha litt uformelle møter, sier Kildal

Plass til videre vekst

Lageret i første etasje er på 290 kvadrat og har en takhøyde på 6 meter. Deler av lageret er i dag leid ut, men ved behov kan det være muligheter for å utvide lageret for Harstadmester1 og Harstadtekker1.

– Vi er helt avhengig av stor lagerplass, hvor vi kan oppbevare materialer til prosjektene våre. Det får vi med lageret her. Og med 6 meters takhøyde, kan vi virkelig utnytte lagringskapasiteten, sier han.

I tillegg til bedre lagerkapasitet er også logistikken en fordel med den nye lokasjonen.

– Lokalene vi har vært i til nå, er lokalisert i et boligområde. Å få varelevering med store vogntog som må snirkle seg gjennom et boligfelt, er ikke gunstig for trafikksikkerheten i området. Mens i Klubbholmen er det tilrettelagt for industri og vareleveringer. VI får også større parkeringsplass og kan ta imot kunder og besøkende på en bedre måte, sier Kildal.

Selv om konturene av det nye lokalet begynner å komme på plass, er det ennå en god del detaljer som må på plass før gutta skifter adresse.

– Vi blir nok ferdige i løpet av sommeren med alt. Når alt er klart for innflytting, stenger vi dørene på kontoret og tar noen hektiske flyttedager, sier han og forteller at flyttingen på minst mulig måte skal gå ut over pågående prosjekter.

– Vi gleder oss til å komme inn i nye lokaler og er sikker på at vi blir å trives veldig godt her, avslutter Kildal.